Skriv ut

Tävlingssäsongen i full gång

on .

Nu märks det att hösten dragit igång på allvar, för nu tävlas det nästan varje helg! Jag hinner knappt med att uppdatera!

Maja vann silver i nationella JSM i Rottne den 4 november! Hon gick in i finalen på delad 2:a plats, på 392 poäng. De var tre som hade den grundpoängen med sig, ledaren hade 394. Maja gjorde en stark final, och tog hem silvermedaljen, efter Isabell Johansson från Anderstorp som tog guldet för andra året i rad. Dagen efter placerade Anders sig på 4:e plats i sittandemästerskapet. Här var det en mycket jämn och spännande final, där total fem skyttar växelvis låg på bronsplatsen. Både Anders och Maja ingick även i Skånes distriktslag och vann silver där med.

Helgen innan var Johan, Jonas, Åsa, Magne, Anders, Maja och Camilla i Vellinge och sköt. Maja vann L15stå och Anders blev trea stående och tvåa sittande, på samma poäng som ettan men med sämre slutserie. Anders, Camilla och Maja vann lagtävlingen stående.

Förra helgen var Maja i Eskilstuna och sköt GP-tävling och dubbeltest. GP-tävlingen gick bra, en femteplats i grundomgången och femteplats efter final. Första tävlingen därefter gick också riktigt bra, medan omgång två gick något sämre, men efter så mycket skytte är det kanske inte konstigt att man är lite trött.

Samma helg var Johan, Gustav, Åsa och Jonas i Tomelilla. Här fick Åsa höga poäng, och tog en andraplats i senior sitt, grattis!

Igår var Pontus på sin första veterantävling. Han sköt bra, och hamnade i mitten av resultatlistan. Lite nervös var han nog allt denna första tävling, så nu ser vi fram emot fina resultat framöver! 

Idag har Linn och Gustav skjutit knattestå i Svedala. För Gustav var det tävlingspremiär stående. Här skjuter man 20 skott i grundomgång och håller man sig kvar hela finalen blir det 24 skott där. Detta lyckades båda våra skyttar med och vi kan gratulera dem till vars ett silver i A resp B-klassen! Och till silver i lagtävlingen! 

 

Maja efter finalen på JSMMaja på prispallenMaja med sina priserAnders i sittandefinalenAnders med sina priserSilver för distriktslaget i JSMSilver för distriktslaget i RMGlada skyttar i Tomelilla

 Knattestå i Svedala

Skriv ut

Familjetävling och annat smått och gott!

on .

Nu har tävlingssäsongen dragit igång, härligt! Vi har bland annat hunnit skjuta vår familjetävling, som blev spännande och jämn. Segrade gjorde familjen Eneberg i sittandeklassen och familjen E Nyberg i ståendeklassen. De får nu ta hand om vandringspriserna, kanonen och glasfågeln till nästa år. Grattis! 

Sittandeskytte på familjetävlingen, lag Bartilson Sittandeskytte på familjetävlingen, Annika Nyberg närmst kameran Vinnanrna i ståendeklassen, Emy och Annika Nyberg Vinnarna i sittandeklassen, Gustav och Johan Eneberg

Igår sköt Linn och Emy Falling Target DM i Vellinge, Linn sittande och Emy stående. Båda gjorde fina resultat i grundomgången och fick skjuta final. Där åkte de tyvärr ut, men båda åkte ut mot totalsegrarna, så det var hårda matcher.

Förra veckan var Linn på sin första knatteståtävling. Hon vann sin klass, grattis!

Linn skjuter sin första knatteståtävling. Alla vinnare i Sjöbo

Nästa helg är det fullt upp, 8 personer åker till Vellinge för att skjuta Vellingesmällen, och Linn åker på läger i Rottne för att slipa på sin ståendeteknik. Helgen därpå åker familjen Bucher till Rottne, då är det Nationella SM. 

Skriv ut

Renoveringen är klar!

on .

Titta så fint det blev! Ett stort tack till alla som hjälpt till! Skjutbanan Kontoret Fikahörna

Skriv ut

Anders tog emot idrottsledarstipendium

on .

Anders Bucher tar emot idrottsledarstipendium

I går kväll var det stor idrottsgala i Lund och Anders Bucher och Skabersjö skytteförening fick ta emot stipendium! Stipendierna delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten till idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Det är styrelsen som nominerat Anders, och de skriver bland annat: "Anders är en fantastiskt engagerad ledare som utöver träningspassen under veckan, kör aktivt runt till samtliga tävlingar för att stötta alla skyttar som valt att ställa upp. Han begär aldrig något i gengäld utan bara finns där för barnen med en outtröttlig glädje" och "Skabersjö Skytteförenings årsmöten går ut på att premiera barnens insatser, såväl individuella skytteprestationer som hederspris där kamratskapet sätts i centrum. Barnen bjuds in till mötet och är aktivt med i diskussioner om föreningens verksamhet och praktiska upplägg. Det sätt Anders håller i årsmöte säger allt om honom som en god ledare med exceptionell förmåga att lyssna till barnen och deras behov". Anders blev väldigt glad och rörd över nominering och att få motta ett stipendium, en uppskattning som värmer, efter ca 25 års ledararbete. Föreningen får 3000 kr och Anders 7000 kr. Dessa 7000 kr har Anders valt att skänka till föreningen för uppfräschning av vår skyttelokal och för en gemensam aktivitet för alla medlemmar som beslutas av styrelsen. Och de fina skyltarna kommer så klart pryda väggen i skyttelokalen!

Kajsa Bergkvist höll i kvällen, med små berättelser om hur viktiga ledare varit för henne genom åren och intervjuer med representanter från idrotts- och bankvärlden. Middagen bestod av tupp med potatispuré smaksatt med vitlök och citron, och till efterrätt serverades blåbärsmousse smaksatt med vit choklad. Vi fick titta på enfäktningsuppvisning, en grupp som varit med i Talang som hoppade hopprep och två killar som trixade med boll. Svedala all stars stod för musiken och Glenn Wish avslutade kvällen.Kajsa Bergkvist höll i kvällenFäktare från Aramis bjuder på showGlenn Wish underhåller tillsammans med Svedala All Star

Skriv ut

Föreningsmästerskapsvecka

on .

Då var veckans tre föreningsmästerskap avgjorda. Alla bjöd på jämnt och spännande skytte, där striden om medaljerna var hård och till och med särskjutning krävts.

Först ut var sittandeskyttarna över 21 år. 5 skyttar kom och tre av dem hade full pott, 200 poäng, det var Anders Bucher, Jonas Kleverskär och Åsa Kleverskär. Pontus Bartilson fick 199 och Bo Petersson 193. Efter final, 10 skott med decimaler, segrade Jonas! Tvåa blev Anders och Åsa blev trea, Pontus fyra och Bo femma.

Igår var det ståendeskyttarnas tur. Här hade vi sex skyttar till start, efter att två skyttar inte kunde komma till start. I grundomgången var Alexander Nyberg bäst med 191 poäng, tätt följd av Anders Bucher på 190. Därefter var det Camilla Bucher med 186 poäng och Emy Nyberg med 185 poäng. På femte plats hade vi William Sörensson med 179 och sexa i grundomgången blev Linn Bartilson, som sköt 20 skott för första gången, 134 poäng. I finalen var det tight mellan Alexander och Anders, de turades om att ha guldet. Inför sista skottet skiljde det bara 0,1 poäng till Alexanders fördel. Anders visade dock att gammal är äldst, och tog segern, 0,2 poäng före Alexander! Trea blev Camilla, fyra Emy, femma blev William och sexa Linn.

Idag gjorde sittandeskyttarna upp. Tyvärr har två av vårens skyttar slutat, så bara 4 kom till start. Efter grundomgången hade Emy Nyberg, Gustav Eneberg och Linn Bartilson 200 poäng, och Johan Kleverskär 197 poäng. Även här var finalen jämn, efter fem skott ledde Gustav med 0,1 p före Emy som låg 0,1 poäng före Linn. Sedan drog Emy iväg rejält, med 43,2 poäng på de fyra nästa skotten och hade därmed en ledning med över 1 poäng inför sista skottet, och hon höll i och vann, grattis! Om silvret blev det särskjutning mellan Gustav och Linn. Gustav gick segrande ur den striden när han sköt 10,6 poäng, medan Linn hade 10.4.

Vi gratulerar alla vinnare och tackar alla deltagare för spännande och fin skjutning! Vilken nivå alla håller! Och så kul vi har! Tack!

 

Sittandeskyttarna Staendeskyttarna Sittande juniorer

Skriv ut

Sluttävling i Skåneserien och nya tröjor

on .

Nu har det varit sluttävling i Skåneserien med många deltagare från Skabersjö. Alla sköt bra, men kampen var hård! Till final gick Linn Bartilson sittande och Anders och Maja Bucher stående. Linn blev tvåa och Maja trea efter spännande sportskyttefinaler, Grattis! Därefter var det prisutdelning, för både dagens tävling och hela serien. På bilderna kan ni se alla priser! Och så visar Alexander, Emy och Maja upp sina nya fina klubbtröjor.

Skriv ut

Premiär för våra nya klubbtröjor!

on .

I går fick vi leverans av våra klubbtröjor och först ut att visa upp den på tävling var Johan Kleverskär. Han och Jonas Kleverskär var idag och sköt Gärdscupen i Degeberga. Tyvärr har jag ingen resultatlista därifrån, men jag vet att Jonas sköt personbästa, grattis! 

Johan skjuter Gärdscupen

Johan i klubbtröjan

Update:

Jonas blev 5:a, tyvärr fanns det bara 4 priser, men Johan vann en jättefin pokal!

Johan vann pris!

Skriv ut

Delad seger i Skåneserien för sittandelaget!

on .

Denna säsongen har vi haft ett superbra lag i Skåneserien sittande. Förutom en match på 1594 och en på 1595 har de legat mellan 1598 och 1600 poäng i alla matcherna i år! 1600 poäng, full pott, lyckades de med vid två tillfällen! Även Sjöbo har skjutit bra i år och när säsongens sista match skjutits visar det sig att de har samma skjutna poäng och samma matchpoäng. För första gången blev det en delad serievinst eftersom det inte gick att särskilja med de tre särskiljningskriterierna som finns i stadgarna! Gustav Eneberg, Linn Bartilson och Alexander Rasi delade segern i L11 med 2 andra skyttar på 2000 poäng, tätt följda av Jacob Strandell som delade 6:e platsen med två andra och 1998 poäng! Johan Kleverskär har varit med på 4 omgångar och Emy Olofsson på en, och de får därför ingen placering i resultatlistan. Nu ser vi fram emot prisutdelning och sluttävling i Vellinge den 2 april. 

Sittandelaget inför säsongens sista match, mot Sjöbo

 

Skriv ut

Skyttiadens riksfinal

on .

I helgen avgjordes Skyttiadens Riksfinal i Rottne, Söraby skytteförening. På lördagen sköt Linn Bartilson i klass L11. Hon kämpade väl men fick inte riktigt till de höga tiorna, så hon nådde inte ända fram till finalomgången. Men en fin niondeplats kan hon, och vi, glädjas åt! 419,9 poäng fick hon ihop.  På söndagen var det sedan dags för Maja Bucher, Emy Nyberg och William Sörensson i klass L13 stå. Här var det ganska jämt, framförallt om femte-platsen. Maja drog ifrån i slutserien och tog andraplatsen efter Johanna från Dalstorp som som väntat sköt höga poäng. Maja hade 407,6 och Johanna 412,0. Det var många som sköt 380-395 poäng så det var tight mellan placeringarna, William fick ihop 386,5 och Emy fick 383,5 och med det nådde de 21:a och 22:a plats. 399,8 var sista poäng in till finalen. I finalen kunde Maja försvara sin andraplats, trots att hon själv inte var helt nöjd med sitt skytte, och fick en fin silvermedalj och de speciella Skyttiadenhanddukarna med sig hem.

 Alla ståendeskyttar med familjer bodde på hotell i Växjö och hade mellomys ihop på lördagkvällen, en bra uppladdning inför skyttet!

Mellomys

Mer mellomys

Ännu mer mellomys

Maja i finalen

Prisutdelning i L13

Skriv ut

Nationella DM Sittande

on .

Det gick riktigt bra idag med! I L11 sköt Johan Kleverskär, i L13 Gustav Eneberg och Linn Bartilson. Gustav vann klassen och både han och Linn tog sig till final. In till final skilde det bara 0,1 p mellan Gustav och Viktor Lindgren från Sjöbo, och efter final slutade Gustav tvåa, efter en riktigt bra finalomgång. Gustav och Linn hade även ett lag som slutade på andra plats, silver där med! Maja Bucher sköt som junior, även hon gick till final. Där var hon bara 0,1 p ifrån att få delta i särskjutningen om bronset, men slutade femma. I seniorklassen hade vi Åsa Kleverskär, hon blev femma i grunden och tog sig till final. Där var hon lite nervös i början, men avslutade bra, så vi ser fram emot fler tävlingar för henne. Vi hade också en skytt i den största klassen, veteran. I denna svåra klass gjorde Jonas Kleverskär tävlingsdebut, men han tog sig inte till final. 

Här följer fina bilder som Johan Eneberg tog idag.Sittandeskyttar

Sittandeskyttarna i grundomgången

Johan, Linn och Gustav

Prisutdelning L11

Prisutdelning L13

Prisutdelning i lagtävlingen

Silvermedalj till Gustav

Skriv ut

Nationella DM Stående

on .

Denna helgen är det Nationella DM för Skåne. Idag var det stående. Våra framgångar fortsatte och det var mycket Skabersjö på prisutdelningen. Emy Nyberg van L13, Maja Bucher vann L15 och William Sörensson blev 4a i samma klass. Laget med Maja och Alexander Nyberg kom på tredje plats och laget med Emy och William på fjärde. Maja, Emy och William kom till juniorfinalen. Maja gick in som tvåa, sköt en superbra final med 104,7 poäng och tog in de fyra poäng hon låg efter och vann! Även William och Emy sköt bra i finalen, 98,4 på William och 95,2 på Emy. I seniorklassen sköt jag, Camilla Bucher. Jag var jättenöjd med mina 384 poäng, vilket gav mig en tredjeplats i grundomgången. Denna plats kunde jag sedan försvara i finalen och slutade alltså på tredje plats i mästerskapet. I morgon är det sittandeskyttarnas tur att försvara våra färger.

Här kommer en bild från finalen. William och Emy står i grönlila ställ nära kameran, och Maja i ljusblått långt bort.

Final juniorer

Individuella pristagare

Lag och mästerskapsmedaljörer

Skriv ut

Årsmöte ikväll

on .

Ikväll var det välbesökt årsmöte på klubben. Alla punkter flöt på bra, två nya revisorer valdes in och medlemsavgiften behölls oförändrad, 400 kr. Och som vanligt avslutade vi med en känslofylld prisutdelning. Här är alla pristagare!Anders hade fått låna ett pris av modell större för att visa upp vad man kan vinna om man når toppen och blir världsmästare! Detta är Johan Ahlbecks pris från när han vann PPC VM 2015:

Skriv ut

Vellingepuffen

on .

I helgen var vi en liten skara som sköt Vellingepuffen. 8 starter gjorde vi, och klubben fick 3 förstapristagare och en andrapristagare! Inte illa! På bilden syns vinnarna Maja Bucher L15, Anders Bucher Senior och Linn Bartilson L13. Saknas gör William Sörensson, det är han som vunnit påskgodiset för sin andraplats i L15.

Skriv ut

Sparbanken Syd Cup och GP

on .

I helgen var Gustav och Johan och sköt i Kävlinge. De sköt så bra att de kunde gå hem med vars ett pris! Gustav blev 4:a i L13 och Johan blev 10:a i L11. Grattis!

Gustav och Johan på Sparbanken Syd Cup

Samtidigt sköt Maja sin första Sweden GP tävling i Kristianstad. Hon tog sig till final som åttonde och sista damjunior, och slutade femma i finalen. Landslaget hade träning där i helgen så alla toppskyttar var på plats, det var roligt att se dem tävla. Många höga poäng och ett svenskt herr-final rekord blev det under helgen.

Skriv ut

Fyra skyttar till Riksfinal i Skyttiaden!

on .

Igår avgjordes Skyttiadens Regionsfinal och vi hade fyra deltagare med i tävlingen. Alla fyra tog sig vidare till Riksfinalen! Det är första gången föreningen har så många deltagare där. Stort Grattis till Maja, William, Emy och Linn! Vilken härlig dag ni gav oss!

Redan på fredagen åkte ståendeskyttarna upp till Blekinge för att övernatta i Williams stuga, så att de slapp gå upp så tidigt på morgonen, som vi i hejarklacken fick göra. Emys mamma hade gjort pastasallad till oss som vi åt till lunch. Och sedan delade vi upp oss i bilarna igen för en hemfärd i tjock dimma. Tack allihop för en jättetrevlig dag!

De fyra som ska skjuta Riksfinal! 

Skriv ut

Järnsmällen i Sjöbo 2017

on .

Oj oj oj, vilken helg! Så mycket priser till Skabersjö! Sittande blev Gustav 4:a och Linn 7:a i L13, Alexander R och Johan sköt bra och fick pokal i L11, Sittandelaget som bestod av Gustav, Linn och Alexander kom på andra plats! Anders vann sittande seniorklassen och Pontus gjorde debut som tävlingsskytt i klassen för yngre veteraner. Maja vann L15, Alexander N blev 4:a och William 5:a i samma klass. Laget med dessa tre vann stående! Magne gjorde tävlingsdebut med sitt nya gevär och sköt riktigt bra. I seniorklassen blev Camilla 2:a och Anders 3:a. Maja fick även pris för bästa tioskottsserie stående, 103,2. Ståendelaget på prispallenSittandelaget på prispallenAlla som var med på prisutdelningen

Skriv ut

Årsmöte

on .

Årsmötet kommer att äga rum 28 februari (tisdag) kl 18,00. Därefter prisutdelning från förra årets tävlingar.

Skriv ut

Nya framgångar idag

on .

Idag avgjordes junior DM i Trelleborg och det blev inte mindre än 2 medaljer till Skabersjö! Det var Maja som vann i damjunior och William som blev tvåa i herrjunior! Grattis!

Skriv ut

Distriktsmästare

on .

Distriktsmästare i Damklassen i Skåne 2017: Maja Bucher från Skabersjö! 243,1 poäng i finalen.

distriktsmästare