DM i Kristianstad

 

Igår var fyra av föreningens skyttar i Kristianstad och sköt DM. Skyttet inleddes med en grundomgång på 60 skott, därefter följde en final enligt det nya regelverket. I damjuniorklassen tävlade Amanda Stålhammar, Maja Bucher och Ylva Olsson och i herrklassen tävlade Anders Bucher från vår förening. I damjuniorfinalen skjuts fem skott åt gången och efter 15 skott åker 2 skyttar ut i var omgång. Det var en spännande jämn final där Amanda och Ylva kom på 5e och 6e plats. Maja tog sig vidare till guldmatchen, där hon fick möta Alva Malmqvist från Vellinge. Där möts man skott för skott. Bästa skott ger 2 poäng, lika 1 var. Den som först kommer upp till 16 poäng vinner. Även här var kampen spännande. Maja avgick med segern med 16 mot 8.

Med det försvarade hon sitt guld från förra året, i sitt sista Junior DM, nästa gång är hon Dam. I en otroligt jämn lagtävling i juniorklassen blev det guld till vårt lag som bestod av Maja och Ylva. 

 

I herrklassen sköt Anders Bucher. Han slutade 4a i en final där kampen om plats 2 till 4 bitvis var jämn. Amanda och Anders hade ett lag i seniorklassen, de tog brons platsen. Grattis allihop!