Föreningsmästerskap nästa vecka

Nu har vi haft sista träningsveckan för terminen och nästa vecka väntar föreningsmästerskapen.

På måndag tävlar sittande i klasserna Mini-L13, det vill säga alla som fyller högst 14 år i år. På onsdag är det dags för övriga sittandeskyttar, ungdom och vuxenklasserna. Och på torsdag är det ståendemästerskapet, här finns bara en klass för alla. Alla tre dagarna samlas vi klockan 18.

Tävlingen består av valfritt antal provskott, och därefter 20 tävlingsskott som tolkas med heltal. De åtta skyttar med högst resultat skjuter därefter en final på 10 skott. De tar poängen från grundomgången med sig, och finalskotten tolkas med decimaler. Efter 5 och 9 finalskott rapporterar vi ställningen. Den som har högst poäng efter finalen har vunnit.

I tävlingen finns det tre medaljer per klass, och de delas ut på årsmötet under stora applåder! 

Ska du inte skjuta så är du välkommen ner som publik, nu finns det möjlighet att följa tävlingen på tvn i uppehållsrummet.

Höstterminen drar sedan igång igen när skolorna börjat, håll utkik i kalendern här på hemsidan för exakt vecka.

 

Riktigt så här stora priser har vi inte på våra tävlingar. Så här fina priser kan man få om man vinner VM.