Nu drar hösten igång på riktigt, så här har försäsongen varit

Vilken uppstart vi har haft! Fulla skjutlag nästan varje träning! Härligt glada skyttar, föräldrar och andra supportrar som peppar varandra och glädjs åt sina egna och varandras framgångar. Fick höra idag att det kommer serveras kaffe på träningarna framöver för oss som inte skjuter!

Tävlingssäsongen började med en discotävling i Sjöbo, dit några skyttar begett sig. Det var en annorlunda tävling med mycket hög musik, discoljus och utklädning. För föreningens skyttar gick det bäst för Pontus Bartilson, som placerade sig på tredje plats i sin klass.

Första helgen i oktober var aktiv. Gustav Eneberg åkte till Sävsjö och var på läger på skyttegymnasiet där hela helgen. Han hade fått träna mycket, både fys och skytte, och kom glad och nöjd hem peppad inför hösten. Samma helg var Alexander Nyberg, Emy Nyberg, Anders Bucher och Maja Bucher i Åkarp och sköt Sportec Open. Förutom att Anders fick bryta p g a nackspärr kan vi inte säga att det var något annat än succé: Alexander vann herrjunB, Emy vann damjunC och Maja vann damjunB!

Helgen efter var det mycket tävlande! I distriktsmästerskapen i Falling Target i Vellinge deltog Alexander och Anders. De sköt fantastiskt bra och det slutade med att båda gick till final ochAnders vann sin final och därmed blev skånsk mästare. Alexander tog guld i lag för juniorer. 

Anders hann också åka till Kävlinge och för att skjuta en testtävling. Här gick det bättre för honom än i Åkarp och han vann elitklassen! Maja sköt Dubbelluften i Söraby samma helg, en dubbeltest. Hon sköt stabilt och jämt och kom på 4:e och 7:e plats med sina två resultat. Hon var en av de skyttar som gick till final i denna tävling, där de åtta bästa oavsett klass fick skjuta final. Tyvärr var hon den första som fick lämna finalfältet denna gång.

I onsdags hade vi en av våra Stå Special-träningar, träning för ståendeskyttarna med särskild inriktning. Denna gången var huvudet i fokus och vi hade tagit med några sittandeskyttar också. Hur gör man för att hantera sina känslor när man står där på banan? Tack vare en föreläsare med stort engagemang, enorm erfarenhet och kunskap var vi fulla med tankar och material att jobba vidare med själva. Vilken inspiration som växte i gruppen!

På lördagen åkte Emy till Dalstorp för en första träff med Region sydvästs utvecklingsgrupp. Här fick hon träna en hel dag tillsammans med andra skyttar med hög målsättning under ledning av bra tränare. Vi tycker att det är jättekul att Emy fått plats i denna grupp och ser fram emot att följa hennes utveckling.

Maja var med på mängdträning på skyttegymnasiet hela helgen. Ca 780 skott avlossade hon från fredag eftermiddag till söndag kväll! Rapporten efteråt var att det var kul, lärorikt att träna på detta sätt, men nu var hon trött! Dessutom vann hon tävlingen om flest 10,9. Maja blev också den första i föreningens historia med att skjuta 200 poäng stående, vilket hon äntligen lyckades med under mängdträningshelgen! Jag tror hon har svenskt rekord i 199 med 9,9 🙂 .

Det fina med våra skyttar att de så frikostigt delar med sig till varandra av allt det de lär sig, och de glada skratt som följer. I vår klubb vill alla verkligen lyfta varandra och det är så fint att få stå i bakgrunden och ta del av ungdomarnas samarbete som ledare.

Det är ett sammansvetsat lag ståendeskyttar nu, som ställer upp i skåneserien i år, och inledde säsongen med vinst i matchen mot Sjöbo.

Detta inlägg har handlat om våra ståendeskyttars aktiviteter. Men vi ska inte glömma sittandeskyttarna, unga som gamla. De har inte dragit igång sitt tävlande än men tränar flitigt. Våra nya skyttar från både våren och hösten utvecklas i rasande takt, och vi hoppas att ni snart få se dem också på tävlingsbanorna!

Anders Bucher i skyttekläder med gevär
Anders Bucher, FTDM 2018. Foto: Bengt Kämpe