Skyttiadens riksfinal i Umeå

I helgen var vi ett gäng som åkte till Umeå för att skjuta skyttiadens riksfinal. De flesta av oss åkte med tåg dit, och kom fram till Umeå strax efter 6 i fredags morse. Vi kunde njuta av en härligt solig vinterdag, 11 minus och snö.

En bild på Umeå med snö och blå himmel
Umeå

På lördagen var det våra L17 skyttar som sköt, Alexander Nyberg och Maja Bucher. Båda två gick till final! Maja på tredje plats med 411,2 poäng och Alexander på femte plats med 409,5 poäng. Finalen blev ruggigt spännande och avgjordes först på sista skottet! Då kunde vi till vår glädje konstatera att Maja vunnit och Alexander blivit trea! Båda två på pallen!

Finalfältet i L17
Förberedelse inför finalen.
Ettan, tvåan och trean med skyttekläder och gevär.
Ettan Maja Bucher i mitten, till höger Alexander Nyberg på tredje plats. Till vänster Ninosca Olivares från Botkyrka som blev tvåa.
Pristagarna på pallen.
Prisutdelning i L17 klassen.
Alexander och Maja visar sina medaljer och handdukar.
Maja och Alexander med sina medaljer om halsen och skyttiaden-röda handdukar som pris.
Resultaten från finalen på bild.
Resultatet från finalen.

På söndagen var det sedan dags för våra L15 skyttar att skjuta. Båda två var lite smånervösa och hade det lite kämpigt med de första skotten. Sedan lossnade det och de sköt ihop fina serier. För Emy Nyberg blev det 402,5 poäng och elfte plats. Fina placeringar även för dem alltså!

Skuggor i snö
Hej då Umeå, vi ses på SM nästa år!