Historia

Skabersjö Skyttegille bildades den 8 april 1900 på gårdskontoret på Skabersjö Gods. Greve Tage Thott blev hedersledamot från starten. Kopia på det protokoll som fördes då finns att beskåda i skyttelokalen. 1934 ombildades gillet till Skabersjö skytteförening. Genom åren har vi haft verksamhet i Skabersjö, Toarp, Bara och Oxie. Vi har skjutit i många olika grenar, men idag har vi endast luftgevärsskytte. Under alla år har föreningens skyttar funnits med högt upp i prislistorna, både individuellt och som lag.

Historiska ögonblick från detta århundrade: (från förra århundradet, välkommen ner att söka i vårt arkiv)

2001 3:a i Falling Target RM Föreningslag.

2002 Freddy Pålsson förbundsmästare Falling target sittande och Anders Bucher förbundsmästare Falling target stående. Freddy Pålsson vann L13 Falling Target RM, och gick till final, liksom Anders Bucher i Lsen. Vann föreningslag RM. 3 skyttar från föreningen i Förbundslaget RM.

2003 Pontus Jakbosson till Skyttiadens riksfinal. Föreningen arrangerar Dam DM. Andreas Lindvall till final i Falling Target RM.

2004 Anders Bucher vann LÖ i Falling Target Förbundsmästerskap.

2005 Anders Bucher till final i LÖ i Falling Target Förbundsmästerskap.

2007 Andreas Lindvall till final i Junior och Falling Target Förbundsmästerskap. Gick även till final i LÖ, dit också Anders Bucher tog sig. Anders gick till finalens andra omgång i Falling Target SM.

2008 Anders Bucher 2a i DM Öppen klass

2011 Linnea Nettrup vann L13 i Falling Target RM och gick vidare till final där hon slutade på en kvartsfinal plats. Linnea tog sig också till Skyttiadens riksfinal. Anders Bucher i LÖ och Linnea Nettrup i Sittande, blev båda treor efter finalen i sina klasser. Anders blev 2a i DM.

2012 Maja Bucher till final i Falling Target RM.

2013 Maja Bucher till final i Falling Target RM och i trea i förbundsfinalen. Maja till Riksfinal i Skyttiaden.

2014 Maja Bucher till Riksfinal i Skyttiaden, slutade 3:a i L13. Vann L13 i Falling target Förbundsmästerskap, till final. Maja blev 3:a i Falling Target Riskmästerskapet. Camilla Bucher vann seniorklassen sittande, och gick till final. Anders Bucher och Camilla Bucher till final i Nationella SM sittande och 2:a i föreningslag. 

2015 Maja Bucher till Riksfinal i Skyttiaden, där hon vann klass L13. 1:a plats i Nationella DM sittande ungdom, laget bestod av Maja Bucher och William Sörensson. Maja Bucher 3:a i Damjunior C på SM. Andreas Bartilson, Anders Bucher och Maja Bucher till final i Falling Target Förbundsmästerskap. 

2016 Maja Bucher till Riksfinal i Skyttiaden, där hon vann klass L15. Maja 1:a i Damjunior C på SM. Maja vann SydSM Damjunior. Anders Bucher 2:a i SydSM senior. Maja Bucher 3:a i nationella DM, laget bestående av Maja och William Sörensson 3:a.  Linn Bartilson 3:a i nationella DM sittande. Maja vann sportskytte DM Damjunior. 

2017 Linn Bartilson L11, Emy Nyberg, William Sörensson och Maja Bucher L13stå till Riksfinal i Skyttiaden. Maja Bucher 2:a i riksfinalen. Maja 1:a på DamDM och DamjuniorDM, William Sörensson 2:a på HerrjuniorDM. Gustav Eneberg 2:a på juniorDM sittande och Gustav och Linn Bartilson 2:a i lag i samma tävling. Maja Bucher 1:a på nationella juniorDM och Camilla Bucher 3:a på nationella DM. Maja Bucher 2:a i DamjuniorC på JuniorSM. Maja 2:a i nationella JuniorSM.