Tävlingsdags

På lördag åker ståendeskyttarna på höstens första tävling utanför klubben, Sportec Open i Åkarp. Anders, Andreas, Magne, Maja och William startar i denna testtävling. Om jag förstått vibbarna rätt så kliar det i kroppen på dem alla efter att äntligen komma ut och tävla igen.

Förutom höstterminens Månadstävling 1 och Rikspropagandan har vi ju även hunnit skjuta en Familjetävling på vår egen bana denna terminen. Familjetävlingen var välbesökt, och när sittandeskyttarna skjutit klart och lämnade över stafettpinnen till föräldrarna kunde det inte varit mer spännande: Alla hade skjutit 199 p! Även mellan föräldrarna blev det sedan en jämn kamp och när de skjutit sina två sittande och två stående tavlor var det familjen Pontus Bartilson som segrade. De har nu glädjen att få ha det ständigt vandrande priset: den stora kanonen hemma i ett år, tills nästa tävling.

I ståendeklassen vinner man en pickande glasfågel, också ett ständigt vandrande pris. Båda dessa priser är skänkta av Einar Welinder, tidigare medlem i föreningen.

Stående var det inte lika jämt, men dock så pass jämt att det stod klart att de vuxna skulle stå för avgörandet även här. De vuxna skjuter även här två sittande och två stående tavlor, och vid sammanräkningen segrade Anders och Christian Bucher.