Skabersjö fortsätter ligga på topp

Våra skyttar forsätter skjuta så bra så jag inte hinner med att uppdatera!

I helgen var Maja Bucher i Vindeln och vann Skyttiaden L15 stå, efter 406,5 i grundomgången och 507,7 efter final, en vinst med 6,1 poäng. Här kan du läsa lite mer om riksfinalen i Vindeln. Vindeln ligger ungefär 5 mil nordväst om Umeå. Det låg en halvmeter snö och solen sken från en klarblå himmel. Skjutbanan var jättefin, och allt var jättebra ordnat, både av Ramselefors skytteförening som höll i det hela, men också av vårat förbund som bokat tågresa och boende i fina campingstugor. Mitt i finalen för L11 och L15 rem gick brandlarmet och hallen fick utrymmas. Som tur är falsklarm, så tävlingen kunde snabbt fortsätta.

För någon helg sedan vann Maja Syd SM Damjunior. I samma tävling blev Anders Bucher tvåa i herrklassen!

Denna helgen sköt tre av våra skyttar knattestå i Åkarp, alla i klass A. Här segrade Alexander Nyberg med 178 poäng, Ylva Olsson blev tvåa på 176 poäng och William Sörensson blev fyra med 172 poäng. Efter finalen stod Alexander kvar som etta, Ylva blev trea och William fyra. Laget som bestod av William och Ylva vann!

Lika fint gick det i knattestå i Vellinge för någon vecka sedan, även där vann Alexander både grundomgången och finalen. Ylva blev fyra i grunden och slutade på andra plats efter final. William kom på femte plats i grunden och fjärde plats efter final. Laget, även här William och Ylva, kom på andra plats.

Förra helgen avgjordes Nationella DM i Kristianstad. Vi ställde upp med 4 skyttar, Maja och William stående och Emy Olofsson och en till sittande. Maja blev trea stående ! Ståendelaget, William och Maja, blev trea! Totalt alltså tre bronsmedaljer till Skabersjös skyttar!

Som om inte alla dessa fina resultat skulle räcka så går det riktigt bra för sittandelaget i Skåneserien, ståendelaget vann sina två sista matcher, och Maja leder Proppen efter tredje omgången!

Våra träningar är fortsatt välbesökta och personbästa slås om och om igen – och så roligt vi har dessutom!

På bilden här syns de fem finalisterna i L15 stå med Maja i mitten och hennes bössa längst fram.