Föreningsmästerskap 2016

Förra veckan avgjordes Föreningsmästerskapen, stående och sittande.

Ståendeskyttarna var först ut. Grundomgången var jämn, mellan de sju skyttarna skilde det bara 11 poäng inför finalen. Efter fem skott kunde var det fortfarande jämt i kampen om medaljerna, och inför sista skottet skilde det bara 0,2 poäng mellan brons och silverplatsen. Som segrare stod Maja Bucher, 2,7 poäng före tvåan, Anders Bucher, tätt följd av William Sörensson 0,8 poäng efter. William hade bäst finalserie, 101,5 poäng. På fjärde plats har vi Ylva Olsson, 187,5 p, femma Alexander Nyberg, 182,7 poäng och sexa Magne Olsson på 180,6 poäng. Andreas Bartilson tvingades tyvärr bryta efter grundomgången.

Om vi inte trodde att det kunde bli jämnare visade sittandeskyttarna oss att vi hade fel! Inte mindre än 5 av de 7 skyttarna hade 100 poäng i grunden! Efter fem finalskott var det nästan lika jämt, samma poäng om silver och brons, och ettan 0,6 före. Slutligen stod Gustav Eneberg som etta, med 105,8 poäng i finalen, 0,6 före tvåan, och på tredje plats Alexander Rasi 0,1 poäng efter. På fjärde plats, 0,3 efter, Emy Olofsson, 0,6 efter henne Jacob Strandell. På sjätte plats kom Johan Kleverskär och på sjunde plats Filip Friberg.

Fina resultat från alla skyttar – en toppenfin vårsäsong avslutad på bästa sätt!

Föreningsmästerskap stående 2016