Föreningsmästerskapsvecka

Då var veckans tre föreningsmästerskap avgjorda. Alla bjöd på jämnt och spännande skytte, där striden om medaljerna var hård och till och med särskjutning krävts.

Först ut var sittandeskyttarna över 21 år. 5 skyttar kom och tre av dem hade full pott, 200 poäng, det var Anders Bucher, Jonas Kleverskär och Åsa Kleverskär. Pontus Bartilson fick 199 och Bo Petersson 193. Efter final, 10 skott med decimaler, segrade Jonas! Tvåa blev Anders och Åsa blev trea, Pontus fyra och Bo femma.

Igår var det ståendeskyttarnas tur. Här hade vi sex skyttar till start, efter att två skyttar inte kunde komma till start. I grundomgången var Alexander Nyberg bäst med 191 poäng, tätt följd av Anders Bucher på 190. Därefter var det Camilla Bucher med 186 poäng och Emy Nyberg med 185 poäng. På femte plats hade vi William Sörensson med 179. I finalen var det tight mellan Alexander och Anders, de turades om att ha guldet. Inför sista skottet skiljde det bara 0,1 poäng till Alexanders fördel. Anders visade dock att gammal är äldst, och tog segern, 0,2 poäng före Alexander! Trea blev Camilla, fyra Emy och femma blev William.

Idag gjorde sittandeskyttarna upp. Tyvärr har två av vårens skyttar slutat, så bara 4 kom till start. Efter grundomgången hade Emy Nyberg och Gustav Eneberg 200 poäng, och Johan Kleverskär 197 poäng. Även här var finalen jämn, efter fem skott ledde Gustav med 0,1 p före Emy. Sedan drog Emy iväg rejält, med 43,2 poäng på de fyra nästa skotten och hade därmed en ledning med över 1 poäng inför sista skottet, och hon höll i och vann, grattis! Om silvret blev det särskjutning. Gustav gick segrande ur den striden när han sköt 10,6 poäng.

Vi gratulerar alla vinnare och tackar alla deltagare för spännande och fin skjutning! Vilken nivå alla håller! Och så kul vi har! Tack!

Sittandeskyttarna, Pontus, Åsa, Jonas och Anders. Tyvärr saknas Bo på bilden.