Anders tog emot Idrottsledarstipendium

I går kväll var det stor idrottsgala i Lund och Anders Bucher och Skabersjö skytteförening fick ta emot stipendium! Stipendierna delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten till idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Det är styrelsen som nominerat Anders, och de skriver bland annat: “Anders är en fantastiskt engagerad ledare som utöver träningspassen under veckan, kör aktivt runt till samtliga tävlingar för att stötta alla skyttar som valt att ställa upp. Han begär aldrig något i gengäld utan bara finns där för barnen med en outtröttlig glädje” och “Skabersjö Skytteförenings årsmöten går ut på att premiera barnens insatser, såväl individuella skytteprestationer som hederspris där kamratskapet sätts i centrum. Barnen bjuds in till mötet och är aktivt med i diskussioner om föreningens verksamhet och praktiska upplägg. Det sätt Anders håller i årsmöte säger allt om honom som en god ledare med exceptionell förmåga att lyssna till barnen och deras behov”. Anders blev väldigt glad och rörd över nominering och att få motta ett stipendium, en uppskattning som värmer, efter ca 25 års ledararbete. Föreningen får 3000 kr och Anders 7000 kr. Dessa 7000 kr har Anders valt att skänka till föreningen för uppfräschning av vår skyttelokal och för en gemensam aktivitet för alla medlemmar som beslutas av styrelsen. Och de fina skyltarna kommer så klart pryda väggen i skyttelokalen!

Kajsa Bergkvist höll i kvällen, med små berättelser om hur viktiga ledare varit för henne genom åren och intervjuer med representanter från idrotts- och bankvärlden. Middagen bestod av tupp med potatispuré smaksatt med vitlök och citron, och till efterrätt serverades blåbärsmousse smaksatt med vit choklad. Vi fick titta på enfäktningsuppvisning, en grupp som varit med i Talang som hoppade hopprep och två killar som trixade med boll. Svedala all stars stod för musiken och Glenn Wish avslutade kvällen.

Kajsa Bergkvist höll i kvällen

Fäktare från Aramis bjuder på show

Glenn Wish underhåller tillsammans med Svedala All Star. När P-O Sandberg står på scen vet man att kvällen kommer bli bra!