Skyttiadens riksfinal 2018

Igår avgjordes Skyttiadens riksfinal. Fyra skyttar med föräldrar och syskon var vi på plats i Eskilstuna. 2 av dem tog sig till final och de ser ni här ovan! Jättegrattis till Maja Bucher och Gustav Eneberg!

Dagen inleddes klockan 10 med Gustav Eneberg i L13si och Maja Bucher i L15. Gustav fick hela 425,3 p och kom på 4:e plats i grundomgången. Maja sköt fina 408,3 p och kom med det på 5:e plats i grundomgången. Vid lunchtid var det Emy Nybergs tur att skjuta, i L13. Hon gjorde en fin omgång, slutade på 399,7 men kampen om finalplatserna var hård, och hon slutade på 10:e plats.

Gustav (i grön/svart jacka) var först ut med finalskytte. Han gjorde en stabil och bra final, 105,0 poäng ,och försvarade sin fjärdeplats. Detta var Gustavs första riksfinal, och han tog sig alltså ända till finalen i den!

Finalfältet
Maja Bucher skjuter final i Skyttiaden.

Sedan var det Majas tur att skjuta final (närmst kameran). Maja gjorde en jättebra final, fick ihop 103,0 poäng, och tog sig upp till 3:e plats!


Här har vi Gustav på prispallen! Grattis!

Här har vi Maja på prispallen! Grattis!

Tack till alla fyra skyttarna för en spännande dag! Tänk på hur bra ni har presterat som tagit er ända hit! Och som gav oss en trevlig resa till Eskilstuna, som bjöd på ett fint arrangemang där allt flöt som det skulle! Och tack till alla som startade i grundomgången, 11 var ni då, 5 vidare via distriktsomgång till regionsomgång och fyra till riksfinal och 2 till finalen i denna!

Fotograf: Johan Eneberg