Nationella SM på Öckerö

I går var vi ett helt gäng och sköt nationella SM på Öckerö. Vilka resultat! Vi visste att vi hade bra skyttar med oss, men att de skulle prestera så här bra på SM, det hade vi inte kunnat räkna med! Vi hade roligt och det gick bra för våra lag. Spänningen var stor bland oss som satt och hejade.

Publik
Skabersjös supportrar fullt fokuserade på vad som händer på skjutbanan.

Nivån i år var hög och tyvärr lyckades ingen av våra juniorer ta sig till final. Det gjorde däremot Anders Bucher i veteranklassen.

Anders Bucher
Anders Bucher skjuter final i Veteran SM på Öckerö.

Tävlingen är lite rörig eftersom den går på två platser, Öckerö och Umeå, och grundomgången räknas var för sig medan det i kampen om medaljerna i finalen slås ihop till en tävling. Även lagtävlingen avgörs som en tävling.

Först ut på morgonen var Maja Bucher som fick ihop 387 poäng. I nästa lag sköt Alexander Nyberg, Emy Nyberg och Gustav Eneberg. Emy fick 385, Alexander 382 och Gustav 324 poäng. Vi fick vänta ända fram till sista skjutlaget innan vi kunde konstatera att det inte skulle bli någon final för  Maja. Hon kom på plats 16 i Öckerö, där 390 hade krävts för final. Emy kom på 19:e plats, Alexander på 25:e och Gustav på 50:e.

I nästa skjutlag hade vi Anders. Hann fick ihop 379 poäng och kom på 4:e plats i Öckerö. Därmed var han i final. I den var han uppe på delad bronsplats ett tag, men kampen var hård och totalt blev det sedan en femteplats för honom. Han var med i Skånes distriktslag, som vann tävlingen, så han fick ett guld med sig hem därifrån!

På eftermiddagen sköt våra juniorer i seniortävlingen. Här var det Emy som var bäst från föreningen, hon fick 387 poäng och en 19:e plats! Efter henne på 384 poäng kom Alexander, på 29:e plats och därefter Maja med 382 poäng och 32:a plats och Gustav kom på 57:e plats med 325 poäng.

Emy Nyberg
Emy var glad efter att ha skjutit fina 387 poäng efter en väl genomförd tävling!

I juniortävlingen sköt Emy och Maja i ett lag, och Alexander i ett. De kom totalt på 5:e och 6:e plats, för Emy och Maja var det bara 4 poäng upp till bronset. Totalt deltog 15 lag. Så häftigt att vi har fyra skyttar på denna nivå! Maja var med i Skånes distriktslag som vann, så hon fick en fin guldmedalj med sig hem.

Emy och Maja
Emy Nyberg och Maja Bucher, som kom på 5:e plats i lagtävlingen på JSM.

I seniorlag hade Alexander och Emy ett lag, de kom på 10:e plats, Anders och Maja hade ett lag som slutade på 14:e plats och Gustav sköt i ett lag som kom på 26:e plats. Även här sköt Maja i distriktslaget, som slutade på en snöplig 4:e plats.

Jag såg bara glada miner och kan inte tänka mig att våra skyttar var annat än nöjda. Maja var kanske inte helt nöjd för egen del, men glad över att för första gången fått med sig så många klubbkompisar till ett SM, och att få vara med i ett så bra lag. Alla de andra gjorde SM debut. Gustav som varit en bra sittandeskytt i många år har nyligen börjat skjuta stående på allvar och har inte hunnit tävla alls mycket, så det var kul att även han ville ställa upp i SM redan nu. Öckerös skjutbana ligger väldigt vackert vid havet precis där båten till ön lägger till och vädret var det allra bästa. Eftersom dagen blev lång hann vi även med att njuta av den lite.

Priser
De individuella priserna i år bestod av skott. Anders, Emy och Maja fick två burkar var.
Anders
Anders tar emot sin guldmedalj med Ingemar Månsson i Skånes distriktslag.
Maja
Maja tar emot sitt guld i distriktslaget med Marcus Ekdal och Viktor Klemmedsson.
Anders
Anders får pris för sin femteplats i veteran SM.