SM silver i damjuniorlag och finalplats!

Sista helgen i mars var vi ett gäng från föreningen som åkte till Eskilstuna för sportskytte SM. Vi visste att vi hade duktiga ungdomar med oss, men att det skulle gå så här bra för alla kunde vi inte drömma om!

Tävlingshelgen inleddes på fredagen med Mixed-tävling. Alexander och Emy Nyberg hade ett lag och Maja Bucher hade ett lag tillsammans med Marcus Ekdal från Åkarp. För Alexander och Emy var det sportskytte-SM debut, och nerverna gjorde sig lite påminda. Båda fick ändå till fina resultat och kan vara nöjda med sin debut. För Maja och Marcus gick det jättebra, det blev en 6:e plats för dem! 5 lag går till final, för det hade det krävts 1.3 poäng till. De var nöjda ändå och kunde konstatera att de var det bästa laget bestående av enbart juniorer.

Maja Bucher, Skabersjö och Marcus Ekdal, Åkarp, skjuter Mixed-tävlingen på SM i Eskilstuna. Bild lånad från Skyttegymnasiet i Sävsjö.

Vi bodde alla på hotell Bolinder Munktell på bekvämt gångavstånd till skjutbanan. Här åt vi en god kvällsmåltid ihop innan det blev ett tidigt sänggående, eftersom tre av våra skyttar skulle vara uppe med tuppen, de hade tävlingsstart redan 8,15 på lördagen.

Personer sitter kring ett bord
Hela gänget samlat på hotellet i Eskilstuna.

Först ut på lördagen var Linn Bartilson, Alexander Nyberg och Emy Nyberg. De presterade på toppnivå alla tre! Linn 607,5, Alexander 606,9 och Emy 614,5. Därefter var det dags för Maja Bucher som även hon fick till ett högt resultat, 613,9. Emys resultat räckte till 8:e plats, och final! Maja kom på 10:e plats och Linn på 20:e. Alexander kom på 9:e plats i Herrjunior-klassen, med bara 0,1 poäng upp till plats 8.

Emy gjorde en bra final, men efter en 9,0:a på skott 11 blev det tyvärr hon som fick sätta sig först. Men vilken SM debut!

Emy Nyberg i damjuniorfinalen, Emy i svart-grönt-lila mitt i bilden.

Sedan kunde vi summera juniortävlingen. Klassvis vann Linn damjunior C, Emy blev 5:a och Maja 6:a i damjunior B och Alexander blev 7:a i herrjunior A.

Emy Nyberg och Maja Bucher tar emot silvermedaljen.
Linn Bartilson, Emy Nyberg, Alexander Nyberg och Maja Bucher, stolta junior SM-skyttar i Eskilstuna 2019.

I lagtävlingen för damjuniorer sköt Emy och Maja hem föreningens första sportskytte SM medalj: Silver!

Silvermedaljen föreningen fick efter att Emy Nyberg och Maja Bucher skjutit hem föreningens fösta sportskyttemedalj!
Silvermedaljen föreningen fick efter att Emy Nyberg och Maja Bucher skjutit hem föreningens första sportskyttemedalj!

På lördagskvällen skulle Linn skjuta sin omgång i Dam SM, men en lång dag tog ut sin rätt och hon orkade inte leva upp till morgonens fina poäng. Även Anders sköt sin omgång i Herr SM på lördagskvällen. Han fick ihop det riktigt bra och kunde vara riktigt nöjd när han gick och la sig på kvällen. På söndagsmorgonen var det Majas tur att skjuta DM SM. Hon fick något bättre poäng här, 614,1, och kom på 20:e plats bland damerna. Detta var den största klassen med 102 deltagare.

Det var mycket högt vattenstånd i sjöarna uppströms och dammluckorna utanför hotellet var fullt öppna för att förhoppningsvis förhindra översvämning.

Nästa år går SM lite närmare oss, i Halmstad. Vi ser fram emot att samla hela gänget och gärna några fler till dess!

STORT GRATTIS till alla fina resultat!