Skyttiadens riksfinal

Mellomys
Mellomys

I helgen avgjordes Skyttiadens Riksfinal i Rottne, Söraby skytteförening. På lördagen sköt Linn Bartilson i klass L11. Hon kämpade väl men fick inte riktigt till de höga tiorna, så hon nådde inte ända fram till finalomgången. Men en fin niondeplats kan hon, och vi, glädjas åt! 419,9 poäng fick hon ihop.  På söndagen var det sedan dags för Maja Bucher, Emy Nyberg och William Sörensson i klass L13 stå. Här var det ganska jämt, framförallt om femte-platsen. Maja drog ifrån i slutserien och tog andraplatsen efter Johanna från Dalstorp som som väntat sköt höga poäng. Maja hade 407,6 och Johanna 412,0. Det var många som sköt 380-395 poäng så det var tight mellan placeringarna, William fick ihop 386,5 och Emy fick 383,5 och med det nådde de 21:a och 22:a plats. 399,8 var sista poäng in till finalen. I finalen kunde Maja försvara sin andraplats, trots att hon själv inte var helt nöjd med sitt skytte, och fick en fin silvermedalj och de speciella Skyttiadenhanddukarna med sig hem.

 Alla ståendeskyttar med familjer bodde på hotell i Växjö och hade mellomys ihop på lördagkvällen, en bra uppladdning inför skyttet!

Mellomys Mer mellomys Ännu mer mellomys Maja i finalen Prisutdelning i L13