Höstterminen börjar snart

Vecka 34 börjar vi luftgevärsträningen igen. Under sommaren har de nya SIUS-banorna anlänt och i dagarna görs de sista momenten med installationen av dessa. Så från och med nu kommer allt skytte vara på digitala tavlor och skyttet kan följas live på TV:n i lokalen!

De gamla tavelhållarna är nedmonterade och de nya SIUS-banorna ska börja sättas upp.

Igår sköts den klassiska Skåne-Halland matchen. Detta år i Sjöbo. Luftgevärstävlingen brukar skjutas i januari men eftersom det inte gick i år så skedde den nu i stället tillsammans med matchen i 50-metersskyttet. Från Skabersjö var Maja Bucher uttagen till Skånes luftgevärslag.

Tävlingen går ut på att skyttarna lottas och möts en mot en. Vunnen match ger 1 poäng till sitt län. 3 damlag, 3 seniorlag, 2 damjuniorlag och 2 herrjuniorlag möts. Maja sköt som Dam och mötte Anna Norrman från Halland. Maja vann sin match, och luftgevärstävlingen vanns totalt av Skåne med 6-4. Det var 25-26 grader i skjuthallen denna vackra söndag. Alla skyttar gjorde fina prestationer, bara glada miner och härlig gemenskap mellan alla. Det upplevdes nästan som om det var åskådarna som led mest i värmen.

Efter skyttet i Sjöbo åkte vi vidare till Öved-Östrabys skjutbana. Denna är helt nybyggd och otroligt fin! En tiometershall och en stor samlingslokal, och direkt utanför de stora fönsterna fanns 50-metersbanan. Allt digitalt och flera TV:apparater så att man kunde följa skyttet var man än satt. Öved-Östraby bjöd på en god lunch och därefter drog skyttet igång, några sköt 3×20 (knä+ligg+stå) och några sköt 60 ligg. Även här vann Skåne, denna gång med 8-2.